Нов подкаст привлича все повече млади хора с критично мислене

"Канал 4" е за хора на възраст до 29 г.
5 фев 2021 09:01, Ния Христова
18

 

Проактивни по линия на задаващите се промени са част от днешните млади хора, които искат да са нещо повече от пасивни наблюдатели. Какви теми вълнуват младите и как функционира създадения от младежи подкаст "Канал 4". 
 
Имаше конкурс, в който около 50 души поискаха да се включат. Имаше обучения, срещи с хора, които създават съдържание. Беше си селекция. Това каза пред Bulgaria ON AIR ръководителят на проекта Александър Куманов.
 
"Искахме да организираме екип, който да подбужда към критично гражданство. Има толкова много неща, че няма как да определим един профил като журналист. Оказа се, че има доста желаещи", допълни той. 
 
По думите му много често младото поколение е обвинявано, че е пасивно.
 
"Ние ще бъдем допълнителен начин младите да осмислят това, което се случва. Нямаме невероятната амбиция да променим целия свят, но с този канал действаме към подбуждане да се мисли критично. Младежите научиха страшно много. Младите ми дадоха увереност", уточни Куманов и допълни, че към екипа се включват нови хора.
 
"Целим се във възрастта до 29 г. Имаме срещи и надграждане на съдържанието. Изкуството пък събира в себе си още много сфери, които могат да бъдат обхванати в подкаста", заяви Виктория Костова, която е част от екипа водещи.
 
"Подкастът включва целенасочен разговор, който може да продължи до около час и половина", уточни тя и добави, че се търси различен ъгъл за представяне на темите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
P. преди 3 години
До Анонимен #14Търсих podkast в няколко европейски речника. Всички са решили да приемат думата, както е на английски. И все пак, нямаше такова повсеместно използване на чуждици едно време. Аз го отдавам на самоучили журналисти и преводачи днес. Не ме карайте да почна да цитирам конкретни думи-бърнаут и тем подобни.
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
подкаст-подскокоросване,по касти,класи-деление тъй го разбир.АзПодкокоросване - чуждица!Касти - чуждица!Класи - чуждица!Деление - чуждица! Друго разбра ли?
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тея идиотизми подкаст при активни и други не български изрази. Ако някой плиткоумен не знае български като журналист да вземе да го научи.Коя е точната българска дума за подкаст която не е чуждица????????????
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, нашето поколение от добри професионалисти-преводачи от 70-те и 80-те се пенсионира. Да, имаше висок стандарт на преводите, използване на чуждици се смяташе за непрофесионално.Толкова "добри" професионалисти бяхте и такива основи положихте та сега се варите в собствен червен сос! Българският език от време оно е сравнително беден и пълен с чуждици от цял свят! Какъв е проблема дали са 1000 или 2000?! Чисто българска дума за подкаст НЯМА, другаре! Големите български разбирачи по български език пък даже и английски! Един чисто български автомобил не можахте да проектирате, тошковите "вели
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сегаш.поколение е безмоз.да ме прощават......... А то е плод на Тошко и неговите придворни царували десетилетия наред! Крушката не пада по далече от дървото! Ако швейцарците си имаха такъв "велик" вожд като него сегашното им поколение щеше да е също толкова силно "интелектуално" колкото българското!
12
2
 
0
 
! Отговори
P. преди 3 години
До ??? #9Е, нашето поколение от добри професионалисти-преводачи от 70-те и 80-те се пенсионира. Да, имаше висок стандарт на преводите, използване на чуждици се смяташе за непрофесионално.
11
2
 
5
 
! Отговори
баш май е стора преди 3 години
подкаст-подскокоросване,по касти,класи-деление тъй го разбир.Аз
10
2
 
6
 
! Отговори
де бил изъм преди 3 години
сегаш.поколение е безмоз.да ме прощават
9
2
 
9
 
! Отговори
??? преди 3 години
А на български как е подкаст?И проактивни няма на български, въпреки че от известно време се опитват да го налагат. Най-обичам акъл да ми дават некадърни преводачи от английски, които даже българския език е познават.
8
3
 
3
 
! Отговори
42 преди 3 години
Тоя подкаст, хипшожно ме подрангли...
7
8
 
4
 
! Отговори
* преди 3 години
В младите ми е надеждата. Колкото до по-старото поколение - прочетете коментарите по-долу. Там надежда няма. Хубавото е, че от 40-те години обикаляне в пустинята не останаха още много.
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година подкаст, а догодина пълен и изчерпателен надкаст!Цялата държава се напълни с всякакви нищо правещи умници. Пуснеш телевизора и започва хора на изкустви, философи без работа и всякакви разбирачи. Само бачкатори няма. Ей затова сме на този хал - много вожд, малко индианец и един единствен боК с джипкая дето е компетентен по всякакви въпроси.
5
4
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
ПоДКаст : Полова Двойна Кастрация!
4
5
 
14
 
! Отговори
верно преди 3 години
"младежки, канал 4, гражданство..."Това ще е някоя соц-простотия от бай тошево време, само че пред кампутер.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой туй подкасс ? Има ли почва то у наше село ? Кога са сей ? И кога са бере ?
2
3
 
25
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Какви са тея идиотизми подкаст при активни и други не български изрази. Ако някой плиткоумен не знае български като журналист да вземе да го научи.
1
5
 
15
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
У Бг-то нимой да има гражданско общество от 75 процента са селяни.Ако по конституцея сички сме граждани.